• FM: 106,8 Mhz • 96 Mhz
  • AM: 1323 Khz • 1197 Khz • 1593 Khz
My Social Profile
Marosvásárhely, Romania
  • Valuta árfolyam

  • EUR4.9482 RON
  • USD4.2041 RON
  • GBP5.8091 RON
  • HUF1.4167 RON

Világbajnok lett a magyar férfi vízilabda-válogatott

Világbajnok lett a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely a Barcelonában zajló vizes vb-n a tegnap esti döntőben 8-7-re nyert Montenegró ellen.

Magyarország hat ezüst- és egy bronzérem mellett 1973 és 2003 után harmadik aranyát szerezte meg a vb-k történetében, s ezzel a legeredményesebb nemzetté vált az olaszokat megelőzve. A magyarok
legutóbb 2007-ben állhattak dobogóra, akkor a második helyen végeztek. A férfi vízilabda döntő eredménye tehát: Magyarország-Montenegró 8-7.
MTI

 


augusztus 4, 2013Frissítve ...

22:20

Alpolgármester maradna Makkai Gergely

Alpolgármester maradna Marosvásárhelyen Makkai Gergely, ezért bírósághoz fordult, írja a Székelyhon hírportál.

Makkai Gergely, Marosvásárhely leváltott alpolgármestere a közigazgatási bíróságon kérte a leváltásáról szóló tanácsi határozat semmissé nyilvánítását, és továbbra is bejár munkába. Az önkormányzati testület válaszlépésként saját jogi képviselőt jelölt ki Peti András személyében, mert nem bízik abban, hogy a polgármesteri hivatal jogi osztálya érdemben képviselné álláspontjukat a bíróságon.

Mint ismert, októberben a marosvásárhelyi önkormányzati képviselő-testület leváltotta az RMDSZ-es alpolgármestert, Makkai Gergelyt, mivel elégedetlen volt munkájával és azzal, ahogyan a magyarságot képviseli a városháza vezetőségében. Arról még nem született döntés, hogy lesz-e új magyar alpolgármester vagy sem. A Székelyhonnak úgy fogalmazott, a leváltásáról szóló határozattervezetben semmilyen konkrét mulasztást vagy tévedést nem említettek, semmivel nem indokolták meg, hogy miért váltották le.

Forrás: Székelyhon


18:00

A hétvégén ismét lesz Hagyományos Helyi Termékek Vására Székelyudvarhelyen

A városban minden hónap utolsó szombatján tartják az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő vásárt, a legutóbbi – rendhagyó módon – a karácsonyi vásár része volt.

Szombaton, január 26.-án viszont ismét a megszokott keretek között, a hagyományos helyszínen, a MártonÁron téren várják a helyi és környékbeli termelők, kézművesek az érdeklődőket és vevőket. A vásár 9-től 14 óráig tart nyitva. Kerekes Csilla szervezőtől megtudtuk, hogy közel 40 termelő és 10 kézműves jelezte már részvételi szándékát. A székelyudvarhelyi Hagyományos Helyi Termékek Vásárát a Polgármesteri Hivatal szervezi partnerségben a Gyulafehérvári Caritas Átalvető elnevezésű vidékfejlesztési programjával.
Asztalos Ágnes