• FM: 106,8 Mhz • 96 Mhz • 92,3 Mhz
  • AM: 1323 Khz • 1197 Khz • 1593 Khz
My Social Profile
Marosvásárhely, Romania
  • Valuta árfolyam

  • EUR4.9477 RON
  • USD4.6725 RON
  • GBP5.8325 RON
  • HUF1.2864 RON

Valós segítség lenne a deszka- és rönkexport időszakos leállítása

A hazai bútoriparnak valós segítséget nyújthatna a kormány terve, hogy időszakosan leállítaná a deszka- és rönkexportot, nyilatkozta a háromszéki kis és középvállalkozók egyesülete, az Asimcov elnöke. Bagoly Miklós szerint egy új adónem bevezetésével lehetne a deszka és rönkexportot szabályozni.

Mint arról beszámoltunk Liviu Dragnea kormányfő-helyettes bejelentette, hogy a hazai fafeldolgozó ipar támogatásának céljával állítanák le időszakosan a romániai deszka és rönkexportot. Ezzel az intézkedéssel egyetértett Lucia Varga erdészeti miniszter is, aki azonban felhívta a figyelmet, hogy az export időszakos leállításáért az unió kötelezettségszegési eljárást indítana Románia ellen, viszont amíg a per tartana, legalább visszaesne a fakivágás mértéke”.
Kovács Zsolt

 


május 2, 2013Frissítve ...

14:48

Alpolgármester maradna Makkai Gergely

Alpolgármester maradna Marosvásárhelyen Makkai Gergely, ezért bírósághoz fordult, írja a Székelyhon hírportál.

Makkai Gergely, Marosvásárhely leváltott alpolgármestere a közigazgatási bíróságon kérte a leváltásáról szóló tanácsi határozat semmissé nyilvánítását, és továbbra is bejár munkába. Az önkormányzati testület válaszlépésként saját jogi képviselőt jelölt ki Peti András személyében, mert nem bízik abban, hogy a polgármesteri hivatal jogi osztálya érdemben képviselné álláspontjukat a bíróságon.

Mint ismert, októberben a marosvásárhelyi önkormányzati képviselő-testület leváltotta az RMDSZ-es alpolgármestert, Makkai Gergelyt, mivel elégedetlen volt munkájával és azzal, ahogyan a magyarságot képviseli a városháza vezetőségében. Arról még nem született döntés, hogy lesz-e új magyar alpolgármester vagy sem. A Székelyhonnak úgy fogalmazott, a leváltásáról szóló határozattervezetben semmilyen konkrét mulasztást vagy tévedést nem említettek, semmivel nem indokolták meg, hogy miért váltották le.

Forrás: Székelyhon


14:48
Fotó: SZFÉRA/Bereczky Sándor

Elkészült Maros megye 6 évre szóló Fejlesztési Terve

Elkészült Maros megye 2021-2027 közötti időszakra vonatkozó Fejlesztési Terve.

Az elkövetkező időszakban ez a dokumentum szolgál kiindulópontként Maros megye általános fejlesztését illetően, kijelöli azokat az irányokat, amelyekhez a következő időszakra tervezett beruházásoknak illeszkedniük kell, valamint meghatározza a megye közép- és hosszú távú célkitűzéseit. Az önkormányzat sajtóosztálya kiemeli: a stratégia előkészítése a helyi gazdasági, társadalmi és szociális élet tevékeny, ráhatással és véleményformáló-erővel bíró szereplőinek bevonásával készült.

Maros megye tanácsa a 2021-2027 közötti időszakra 4 nagy stratégiai területet jelölt meg, amely a megye átfogó fejlődését eredményezheti növelve annak vonzerejét, az itt lakók életminőségének javítását fenntartható, tudás- és innovációalapú gazdasági, társadalmi, infrastrukturális és turisztikai fejlesztések révén.

Forrás: közlemény/Marosvásárhelyi Rádió


18:00

A hétvégén ismét lesz Hagyományos Helyi Termékek Vására Székelyudvarhelyen

A városban minden hónap utolsó szombatján tartják az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő vásárt, a legutóbbi – rendhagyó módon – a karácsonyi vásár része volt.

Szombaton, január 26.-án viszont ismét a megszokott keretek között, a hagyományos helyszínen, a MártonÁron téren várják a helyi és környékbeli termelők, kézművesek az érdeklődőket és vevőket. A vásár 9-től 14 óráig tart nyitva. Kerekes Csilla szervezőtől megtudtuk, hogy közel 40 termelő és 10 kézműves jelezte már részvételi szándékát. A székelyudvarhelyi Hagyományos Helyi Termékek Vásárát a Polgármesteri Hivatal szervezi partnerségben a Gyulafehérvári Caritas Átalvető elnevezésű vidékfejlesztési programjával.
Asztalos Ágnes