• FM: 106,8 Mhz • 96 Mhz • 92,3 Mhz
  • AM: 1323 Khz • 1197 Khz • 1593 Khz
My Social Profile
Marosvásárhely, Romania
  • Valuta árfolyam

  • EUR4.9746 RON
  • USD4.6864 RON
  • GBP5.7433 RON
  • HUF1.2709 RON

Hatalmas siker volt a Multisport VB! (interjúk)

Tegnap a sprint duathlon versenyekkel ért véget a több, mint egy hétig tartó multisport Világbajnokság Marosvásárhelyen.

A város központjában megrendezett látványos, és igencsak gyors sprint duathlonon a vegyesváltóban és a parasportolóknál avattak világbajnokokat, de a korosztályos amatőrök is összemérték erejüket és tudásukat. A Vb egyik leglátványosabb próbája az egy-egy férfiből és nőből álló vegyes váltó volt, akiknek kétszer-kétszer kellett teljesíteniük a távot.

Az ifjúságiaknál román bronzérem született Carol Popa és Alice Perjoiu révén. A vb címet az olaszok hódították el a belgák előtt. A felnőtteknél Belgium, Olaszország, Franciaország volt a sorrend.

A parasportolóknál a kerekesszékes versenyt a román Octavian Ilina, a PTS2-es kategóriát honfitársa Arian Notretu nyerte.

PTS4: 1. Martin Falch (Austria), 2. László Attila, 3. Czene Gábor (ambii Ungaria)

PTS5-ben a magyarok uralták a mezőnyt: 1. Mocsári Bence, 2. Palkovits Tamás, 3. Boronkay Péter sorrendben.

Az amatőröknél is született hazai siker, ráadásul éppen egy marosvásárhelyi sportoló, Kovács Szabolcs állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Tuzson Ágnes pedig ezüstérmes lett. Viszont némileg meglepő volt, hogy nem az elit vegyesváltóban indultak, hanem az egyéni versenyben. De ennek komoly oka volt:

Mindketten egyébként krossztriatlonban és krosszduatlonban az Elitben versenyeztek. Triatlonban Kovács Szabolcs 22. lett, Tuzson Ágnes a 15. , míg a duatlonban Szabi a 11., Ági pedig az 5. helyen zárt.

A csíkszeredai Tamârjan Róbert világbajnok lett mind a cross duatlon, mind a cross triatlon paraversenyében. Tegnap már csak nézőként volt a városközpontban megrendezett sprintversenyeken:

Radu Éva a 7. helyen zárta a sprintversenyt a nők 45-49 év közötti korosztályában.  A marosvásárhelyi résztvevő viszont alig egy évvel ezelőtt fogott neki a duatlonnak, ráadásul egy elég súlyos sérüléssel állt rajthoz:

Trella Várhelyi Tamás nagyot ment a krossztriatlonon. A hazai versenyzők közül a leggyorsabb volt, korosztályában a második, összesítésben a hetedik legjobb időt szerezte meg. Nagyon kihajtotta magát…

A standard duatlon versenyt a Marosvásárhely melletti Transylvania Motorringen rendezték, ahol az ifjúsági versenyen a magyarországi Nádas Romina győzött, miután az 1 óra 2 percen át tartó próbában hatalmas hajrával, mindössze két másodperccel győzte le a belga Eleonore Hillert. Érthető, hogy Romina nagyon boldog volt az eredményhirdetés előtt:

Magyar győzelem született az U23-asok standard duatlon versenyében is. Bukovszki Tünde közel 50 másodperccel nyert a spanyol Marta Romance előtt. Bukovszki Tünde:

Nem úgy sikerült a verseny a standard duatlon próbában a kolozsvári Rogoz Erik számára. Egy gyomorrontás akadályozta meg, hogy a legjobb öt közé kerüljön az U23-as korosztályban. A nagyon fiatal sportoló tanult a hibájából:

A parasportolók közül a magyar Boronkay Péter a PTS5 nevezetű kategóriában versenyzett és világbajnoki címet szerzett, az interjú közben pedig befutott Czene Gábor is, akinek az erejéből még egy kis mókázásra is futotta:

A marosvásárhelyi Multisport Világbajnokságon 38 ország több, mint 1000 versenyzője indult el.