• FM: 106,8 Mhz • 96 Mhz • 92,3 Mhz
  • AM: 1323 Khz • 1197 Khz • 1593 Khz
My Social Profile
Marosvásárhely, Romania
  • Valuta árfolyam

  • EUR4.9758 RON
  • USD4.6438 RON
  • GBP5.8200 RON
  • HUF1.2690 RON
Fotó: RMDSZ/Gönczy Tamás

Újrázni készülnek a háromszéki RMDSZ előljárók

Újráznak a háromszéki városok polgármesterei és a megyei tanácselnök.

Sepsiszentgyörgyön Antal Árpád-, Kézdivásárhelyen Bokor Tibor-, Kovásznán Gyerő József-, Baróton Benedek Huszár János, míg a megyei tanács élén Tamás Sándor indul egy következő mandátumért az RMDSZ színeiben.

Háromszék azért van jó helyzetben mert hosszú évek óta meghonosodott a stratégiai gondolkodás és összehangoltan történnek a fejlesztések a megyétől a legkisebb településig, állapította meg Kelemen Hunor.

Az RMDSZ elnöke kifejtette: Antal Árpád olyan teljesítményt nyújtott, hogy mindenki irigykedve nézi a várost, hiszen a térség egyetlen megyeközpontja sem fejlődött olyan ütemben mint Sepsiszentgyörgy. Kézdivásárhelyen Bokor Tibor olyan fejlesztéseket indított, amelyek otthonosabbá, lakhatóbbá tették a gyönyörű kisvárost. Kovásznán Gyerő József munkája által a fürdővárosnak vonzereje van.

Fotó: RMDSZ/Gönczy Tamás

Erdővidék fejlődésének motorja Barót, amelyet Benedek Huszár János irányítása alatt olyan pályára helyeznek, hogy a térség elkezdjen felemelkedni, értékelt Kelemen Hunor, aki szerint az idei év sorsdöntő az erdélyi magyarok számára, hiszen ez a térség csak nekünk fontos és meg kell akadályozni, hogy a közigazgatási átszervezéskor olyan megyéket, településeket alakítsanak ki, hogy Székelyföldön is kisebbségbe kerülne a magyarság.

Sepsiszentgyörgy a bajnokok városa a sportban, kultúrában, oktatásban, állapította meg Antal Árpád, aki bejelentette, hogy újra indul a város polgármesteri tisztségéért.

A háromszéki megyeszékhelyet 16 éve vezető Antal Árpád szerint nem tudnak úgy dolgozni, hogy az mindenkinek tetszedjen, de azért dolgoznak, hogy Sepsiszentgyörgy olyan hely legyen amely jövőt biztosít a következő nemzedéknek és ahol tisztességgel lehet élni és megöregedni.

Fotó: RMDSZ/Török Etele

„Sepsiszentgyörgy nem egy akármilyen hely: a legnagyobb, magyar többségű városként mindig többet vállaltak és tettek”, mondta Antal Árpád.

Antal Árpád szerint még nagyobb lendülettel kell folytatni a fejlesztéseket, annak ellenére, hogy vannak akik ezt meg akarják állítani pénzmegvonással, központosítással, szimbólumaink elleni támadással, félretájékoztatással.

Idén a magyar emberek közönyét és a román AUR-t kell legyőzni, fogalmazta meg Tamás Sándor.

A Kovászna megyei tanács elnöke szerint ebben az országban nincs más erő az RMDSZ-en kívül aki a magyar emberek biztonságát garantálja. Ahogyan mások elképzelik és megszerveznék a mi életünket az vesztünket jelentené, véli Tamás Sándor.

Háromszék a béke szigete és a magyar-magyar együttműködés megyéje, mondta Tamás Sándor, aki szerint az idei választások tétje, hogy a kormánypártok által tervezett közigazgatási átszervezéskor megvédjék a településeket és a megyéket. Ehhez le kell győzni a magyar emberek közönyét és a román AUR-t, zárta beszédét a háromszéki tanácselnök.

Marosvásárhelyi Rádió/Kovács Zsolt



március 14, 2024