• FM: 106,8 Mhz • 96 Mhz • 92,3 Mhz
  • AM: 1323 Khz • 1197 Khz • 1593 Khz
My Social Profile
Marosvásárhely, Romania
  • Valuta árfolyam

  • EUR4.9761 RON
  • USD4.6567 RON
  • GBP5.7878 RON
  • HUF1.2649 RON
Fotó: Metz Balázs

Számos képzési lehetőséget kínál az MCC

A Mathias Corvinus Collegium számos lehetőséget kínál a fiataloknak annak érdekében, hogy fejlesszék magukat, tágabb spektrumban tegyenek szert ismeretekre. Általános iskolától egészen az egyetem lejártáig, sőt egyes esetekben még azután is nyújtanak oktatási lehetőségeket.

A legkisebbeket, azaz az 5-8 osztályos tanulókat érintő képzés a Fiatal Tehetség Program, rövidebb nevén a FIT, ahova most zajlik a jelentkezés. A szombati képzési napokon többek között a robotika, az egészséges életmód, az újraélesztés vagy éppen a filmek világába nyerhetnek betekintést.

Június 30-ig várják a mostani negyedikesek jelentkezését. A szülők a fit.mcc.hu/jelentkezes honlapon regisztrálhatják a gyermeküket, mondta Nagy Blanka-Beáta, az MCC marosvásárhelyi régióvezetője.

A gyermekek az igazi élvezői a FIT Programnak, hiszen egyrészt hasznos tudással, másrészt barátságokkal gazdagodhatnak. Tanka Szófi, Jánosi Rácz Péter és Szikszai Emma Regina mesélt rádiónknak a programban szerzett élményeikről.

A kép- és filmművészet egyre inkább meghatározza a mindennapjainkat, hiszen számos eseményen készül valamilyen vizuális médiatermék. Ebből kifolyólag pedig ez érdekli is a fiatalokat, akik figyelemmel követik ennek a területnek a változásait, illetve élnek például a közösségi média nyújtotta lehetőségekkel. Mindig nyílt fülekre találok, a gyermekeket érdekli ez a terület, ugyanakkor pedig az is egy fontos szempont, hogy tudják megfelelően használni mind az eszközöket, mind a felületeket, mondta Miklós Mátyás Levente, az MCC oktatója.

Az egészséges életmódról is hallgathatnak előadásokat azok a diákok, akik felvételt nyertek az MCC FIT Programjába. Továbbá elsajátíthatják az újra élesztés egyes technikáit is. Ha kellőképpen odafigyelnek és érdekli őket ez a terület a kurzus végére képesek lehetnek élés helyzetben valakit újraéleszteni, mondta Kegyes Dávid negyedéves orvostan hallgató, SMURD-os mentőtiszt.

Az 5-8 osztályosoknak szóló FIT Program után az érdeklődők számára következik a KP, azaz a Középiskolás Program. Ide is várják a jelentkezőket, akik a regisztráció során egy kritikát kell írjanak, ezt szakmai bizottság fogja értékelni és azon tanulóknak, akik pozitív elbíráslásban részesülnek ősszel már a KP-ben kezdhetnek, ahol a helyek száma nem korlátozott.

Számos program, szakmai kirándulások és egy jó közösség fogadja a bejutottokat, mondta Bartha Ernesztina, a Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programjának marosvásárhelyi központvezetője és Nagy Helga, a KP egyik diákja.



május 22, 2023