• FM: 106,8 Mhz • 96 Mhz • 92,3 Mhz
  • AM: 1323 Khz • 1197 Khz • 1593 Khz
My Social Profile
Következő műsor

10:00 TÉRERŐ

Hallgasd Nézd
Most Adásban

LACHOBAHT - A ROMA KÖZÖSSÉG MŰSORA

Marosvásárhely, Romania
  • Valuta árfolyam

  • EUR4.9700 RON
  • USD4.5781 RON
  • GBP5.8914 RON
  • HUF1.2701 RON

Siker koronázta a 24. Marosvásárhelyi Diáknapokat

Lezárult a 24. Marosvásárhelyi Diáknapok és Diákfesztivál. Az eseményt a koronavírus járvány óta először szervezték meg az eredeti helyszínen, Marosvásárhely és Marosszentgyörgy határában. A szervezők számára fontos célkitűzés volt, hogy mind a játékok során, mind a bulik alkalmával adják át a Diáknapokon megszokott éltérzést.

A Marosvásárhelyi Diáknapok és Diákfesztivál záróbuliján Györfi Szidónia-Brigitta főszervezővel és Varga László MMDSZ elnökkel beszélgettünk.

Nem telnek unalmasan a Mel’amour zenekar napjai, hiszen javában dolgoznak az első albumjukon, miközben a koncertekre is készülnek. A fiatalokból álló együttes idén nyáron több helyszínen is hallható lesz, azonban számukra a Marosvásárhelyi Diáknapok és Diákfesztivál mindig egy meghatározó helyszín lesz, ahol szívesen zenélnek saját korosztályuknak, diáktársaiknak. Pfeifer Melanyval, a Mel’amour zenekar énekesével beszélgettünk a koncertjük előtt.

A House of Pioneers 2019-ben alapult azóta pedig számos helyszínen felléptek, viszont egy álmuk vált valóra azáltal, hogy felléphettek a Marosvásárhelyi Diáknapokon is, ahol megszólíthatták a saját célközönségüket. Ezzel egyidőben pedig a készülnek a fesztiválszezonra is, ahol szeretnék népszerűsíteni is a saját dalaikat. Bedő Botonddal-Răzvan, énekes-gitárost és Balla Gellért gitárost kérdeztük a Diáknapokról és a jövőbeli tervekről.

A Hiperkarma zenekar 2000-ben alapult, első lemezük ugyanebben az évben született meg, viszont 2003 után következett egy 11 éves szünet, amit a frontember, Bérczesi Róbert, kábítószergondjai okoztak. A függőségből a 2014-ben megjelent Konyharegény című album állította fel az énekest. Az utóbbi években pedig további két albumjuk is megjelent. Azonban ezekkel lezárult a lemezek sorozata, hiszen az emberek immáron saját lejátszási listákat készítenek és nem hallgatnak meg egy teljes albumot. Ez nem azt jelenti, hogy nem lesznek új dalok, a következő éppen július másodikán, az ufó világnapon fog érkezni, mondta Bérczesi Róbert, akit a Diáknapokon, a koncertjüket megelőző pillanatokban kaptunk mikrofonvégre.

Egy zenész számára akkor sikeres egy koncert, ha a közönség felszabadul és láthatóan jól érzi magát. Ezen az állásponton van Dorogi Péter is, a DOROGI frontembere, aki szintén fellépett a Marosvásárhelyi Diáknapok és Diákfesztivál 24. kiadásán, a nyár folyamán pedig még több ízben is elfog látogatni Erdélybe. A magát örök fiatalnak tartó zenész vicceskedve úgy fogalmazott, hogy jó érzés lesz a saját korosztályának énekelni. Dorogi Pétert hallhatják.

 

Nem is olyan régen még egyszerű résztvevőként jártunk a diáknapokra, most pedig zenélni fogunk, hangsúlyozta Szőcs Tamás, A Csajod zenekar énekese, kiemelve azt a tényt, hogy külön élmény számukra fiatalként fiataloknak zenélni. Az együttesnek a jövőre nézve számos terve van, gőzerővel írják a dalokat, sőt albummal is készülnek, valamint a nyár folyamán számos fesztiválon lesznek hallhatóak. Mindezekről a 24. Marosvásárhelyi Diáknapok és Diákfesztiválon számolt be rádiónknak Szőcs Tamás, A Csajod zenekar énekese.

Marosvásárhelyi Rádió/Nagy-Bodó Szilárd



május 29, 2023