• FM: 106,8 Mhz • 96 Mhz • 92,3 Mhz
  • AM: 1323 Khz • 1197 Khz • 1593 Khz
My Social Profile
Marosvásárhely, Romania
  • Valuta árfolyam

  • EUR4.9764 RON
  • USD4.6500 RON
  • GBP5.8180 RON
  • HUF1.2774 RON

Norvégia az Európa-bajnok!

 

        Az már pénteken eldőlt, hogy Magyarország a hatodik, Franciaország pedig az ötödik helyen zár az Európa bajnokságon, Románia a 9. lett az összevetésben, vasárnap már az érmekért küzdöttek a budapesti Papp László sportarénában.

Kádár Zoltán jelenti a helyszínről:

Norvégia lett az Európa-bajnok, Svédország a bronzérmes. Már csak ezekre a kérdésekre kerestünk választ a 11 ezer férőhelyes Papp László sportarénában.

Elsőként a bronzérmes kilétére derült fény, az elődöntők vesztesei, Svédország és Montenegró találkoztak. Nem tudni mely csapat volt csalódottabb, hogy lemaradt a döntőről, talán a montenegróiak, tény, hogy végig szorosan alakult az első félidő, sőt a svéd Torstenssont kőkemény bodicsekért piros lappal ki is küldték a játékvezetők.  Az első harminc perc során a montenegróiak 3 góllal is elhúztak, félidőre csak egy maradt előnyükből.

A svédek motiváltabban jöttek ki az öltözőből, nem csak egyenlítettek, hanem három gólos előnyre is szert tettek alig 5 perc alatt. A félidő közepére viszont a montenegróiak elsősorban a volt Valceai és győri Katarina Bulatovic vezérletével kiegyenlítettek és vezetni is tudtak. Igaz nem sokáig, mert az északiak ismét fordítottak, majd Bundsen kapusuk mindent kivédett.  Svédország lett a bronzérmes, a szép számú néző által buzdított Montenegró negyedik lett.

A döntőben Norvégia a hatodik elsőségére, míg Spanyolország első kontinens diadalára hajtott. A spanyoloknak már volt egy ezüstjük, míg az északiak az öt arany mellé három második helyet gyűjtöttek.

Alexandrina Cabral és Nora Mörk gólpárbaja indította a finálét, melyet a világ egyik legjobb bírópárosa,  a Bonaventura ikerpár vezetett. Cabral 3, Mörk két gólt szerzett, 10 perc után 5-3-ra az ibériaiak vezettek.  Mindkét kapus, Navarro és Solberg is nagyot alkotott, de főleg a spanyol. Pena is háromgólos lett, ezzel előszőr volt 3 gól a két csapat között.  Norvég időkérés után gyorsan 4 lett a két csapat között, majd kettőre is feljöttek az északiak, de Pena hihetetlen hatékonyságának köszönhetően állandósult a 3-4 gólos spanyol előny. Chavez kiállítását viszont 2-0ával hozta le a norvég válogatott és pillanatok alatt 1-re zárkózott fel. Egyenlíteni viszont Navarro kapus nem engedte őket, Löke ziccerét fogta, Aguilar viszont betalált a szünet előtt, így 12-10-ről fordulhattak.

Teljesen másképp jött ki Norvégia az öltözőből, 5 perc alatt 6-szor is betalált, és csak háromszor kapitulált, így meg is fordult az állás. A 10. Percben már a spanyolok egyenlítettek.  Norvégia viszont remekül védekezett és a támadásait is rendre góllal oldották meg, Navarro kapusnak csak fent dobtak, rendszeresen gól is lett belőle. Néggyel is elhúztak a norvégok, 10 perccel a vége előtt 25-21 volt az eredmény.

Az utolsó 5 percre fordulva Spanyolország még egyszer megrázta magát, Pena büntetőjével feljött 1 gólra, ráadásul Wibe kapott két perces kiállítást. A spanyolok sorra hagyták ki az egyenlítési lehetőségeket, Riegelhut viszont büntetett, kétszer is, így Norvégia 28-25-re nyert és hatodszor is felállhatott a kontinens trónjára.

Az EB all star-csapatjába három norvég is bekerült, de a legértékesebb balátlövőnek Cristina Neagut választották a szurkolók és a szakemberek.

A torna legjobb játékosa a svéd Isabelle Gulldén lett. Magyar nem került az álomcsapatba.

 Csodálatos Eb-re tettünk pontot a díjátadóval,  az eseményről Kádár Zoltán tudósította a Marosvásárhelyi rádiót.  A tudósítások támogatója a Bioeel volt, amely jelen van minden háztartásban. 

 

 


december 21, 2014