• FM: 106,8 Mhz • 96 Mhz • 92,3 Mhz
  • AM: 1323 Khz • 1197 Khz • 1593 Khz
My Social Profile
Marosvásárhely, Romania
  • Valuta árfolyam

  • EUR4.9762 RON
  • USD4.6699 RON
  • GBP5.7698 RON
  • HUF1.2629 RON
Fotó: Hegyi Júlia Lily

Megtöltötte a Budapest Arénát a Bagossy Brothers Company

Hatalmas sikert arattak a gyergyói zenészek Budapesten. A Bagossy Brothers Company 2022. január 14-én első alkalommal lépett fel a Papp László Budapest Sportarénában.

A 2013 májusában alakult gyergyószentmiklósi zenekar nagy népszerűségnek örvend az egész kárpát-medencei magyarság körében. A kezdetektől változatlan felállásban játszó együttes tagjai: Bagossy Norbert (gitár, ének), Bagossy László (basszusgitár, vokál), Bartis Szilárd (dobok), Tatár Attila (gitárok, vokál) és Kozma Zsombor (hegedű, harmonika, billentyűk).

A csapat eddigi pályafutása során 4 nagylemezt és 1 szimfonikus koncert lemezt adott ki, a zenekar minden albuma többszörös aranylemez, a 2019-ben megjelent Veled Utazom hatszoros platina minősítést ért el, melynél nincs Magyarországon magasabb lemezeladási fokozat. A négy Petőfi Zenei Díjjal, két Fonogram díjjal és a Legszebb Erdélyi magyar Dallal büszkélkedő együttes másodszor kezdte el szervezni az Aréna koncertet, melyet első alkalommal a koronavírus akadályozott meg. A magyarság egyik legnépszerűbb zenekara, az Erdély és Magyarország szerte teltházas koncerteket adó Bagossy Brothers Company négy órás műsorral, meglepetésvendégekkel, rendhagyó színpadtechnikai és vizuális megoldásokkal kápráztatta el a teltházas közönséget.

Bagossy Norbert 2011-ben Baricz Gergővel autóstoppal érkezett az X-Faktor tehetségkutatóra. A szakmai megmérettetésen az első 50-be bekerült, de a legjobb 24 közé már csak Gergőt választották be. Ő ettől függetlenül tovább énekelt, az együttes megalakulása után tovább tartott a pénztelenség, gyakran nagyon nomád körülmények között próbáltak, és még tíz év se kellett, hogy megtöltsék a 15 ezer ember befogadására alkalmas helyszínt. Elmondásuk szerint nemcsak annak örülnek, hogy zenélni tudnak, hanem annak is, hogy a közönségnek van igénye az élő zenére.

A Brassóból induló nemzetközi járatra a MÁV külön vagonokat csatolt, a Hegyilevegő Expressz névre keresztelt turnékocsik szállították az erdélyi rajongókat, közöttük 40 személyt Gyergyószentmiklósról, a Bagossy fiúk édesanyját is. Amikor a vonat péntek reggel befutott a Keleti pályaudvarra a zenekar tagjai személyesen, hangszereikkel fogadták a rajongókat. A nap reggel egy kis közös énekléssel kezdődött, este pedig már tízezer ember énekelte az ismert dalokat. Tatár Attila, az együttes gitárosa, énekese szerint a magyar könnyűzenében a Papp László Sportaréna egy olyan cél, amit ha elér egy zenekar, talán azt is érezheti, hogy a bakancslistáról szinte minden megvalósult.

A Bagossy Brothers Company ez alkalommal is a gyergyószentmiklósi 4S Street együttest kérte fel előzenekarként, a koncertre pedig több vendégzenészt is meghívtak. A Pap László Sportarénában tartott koncert meghatározó élmény marad nemcsak az együttes tagjainak, hanem a jelenlévőknek is. Erről tanúskodnak a közösségi oldalakon tett bejegyzések, a köszönetnyilvánítások.

Marosvásárhelyi Rádió/Vincze Csilla



január 17, 2022