• FM: 106,8 Mhz • 96 Mhz • 92,3 Mhz
  • AM: 1323 Khz • 1197 Khz • 1593 Khz
My Social Profile
Marosvásárhely, Romania
  • Valuta árfolyam

  • EUR4.9764 RON
  • USD4.6500 RON
  • GBP5.8180 RON
  • HUF1.2774 RON

Kulturális hírek a hétvégére

Ökumenikus imahét zajlik Marosvásárhelyen. Ma (péntek) a Gecse utcai református templomban kerül sor az igehirdetésre. Holnap (szombat) az Ady negyedi Szent Imre Plébániatemplomban folytatódik, végül vasárnap a belvárosi Keresztelő János Plébániatemplomban zárul az imahét. Az igehirtedések minden nap este 6 órától kezdődnek.

*

Szovátán vendégszerepel a marosvásárhelyi Gruppen-Hecc kabarétársulat, holnap (szombat) délután 5. és este 8. órától, a Domokos Kázmér Kultúrotthonban. Jegyek elővételben a szovátai Polgármesteri Hivatalban és az előadás elött a helyszínen kaphatók. Továbbá a társulat hétfőn este 7 órától a Kultúrpalotában tartja a következő marosvásárhelyi zenés kabaréelőadását. Jegyeket a Kultúrpalota jegypénztárában válthatnak az érdeklődők.

*
A marosszentgyörgyi római katolikus plébánia XIX. alkalommal szervezi meg a Csak tiszta forrásból népdalestet a plébánia tanácstermében, holnap (szombat) este 6 órától. Hegedűn kísér Székely Szilárd, a Kolping Család énekkarának zenésze, valamint Orbán Balázs és Vas Lajos citerázik. Minden énekelni szerető személy otthon érezheti magát kis batyujával, melyben ajánlatos saját fogyasztásra ételt és italt vinni.
*

A marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház társulata az ÁLLATKERT című, 0-4 éves korosztálynak szóló előadását játssza, vasárnap délelött 11 órától. Helyfoglalás a 0740566454-es telefonszámon lehetséges. Ugyancsak az Ariel társulata az ANTOSA című, 12 év fölöttieknek ajánlott előadását viszi színre, kedden este 8 órától, valamint szerdán, este 7-től. Helyeket a 0747942181-es telefonszámon foglalhatnak az érdeklődők. A HAMUPIPŐKE című, 3 éven felülieknek szóló előadást csütörökön délelött fél 10-től és 11 órától láthatják az érdeklődők, jövő pénteken pedig délelött fél 10-től játsszák ugyancsak a Hamupipőkét.

*

Alina Nelega író, dramaturg és a MaghiaRomânia blog szerkesztői a magyar-román együttélés témájában szerveznek nyilvános kerekasztal beszélgetést, kedden, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Double Bind című előadása után.

*

Csíkszeredában vendégszerepel a Székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház társulata, a RENDES FELTÁMADÁS című előadással, csütörtökön este 7 órától.

*

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Karának diákjai a Líra és Epika című előadást mutatják be, csütörtökön este 7 órától, a Köteles Sámuel utcai Stúdió Színházban.

*

A Lorántffy Zsuzsanna Kulturális Egyesület hagyományos Zsuzsanna báljára kerül sor a marosvásárhelyi Grand vendéglőben, január 31.-én. Tekintettel az előző esztendők nagy sikerére, kérjik az érdeklődőket, hogy idejében foglaljanak helyet a rendezvényre. További információk, illetve belépő váltás a következő telefonszámok valamelyikén lehetséges: 0365-411075 vagy 0743-694811.

*

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának vezetősége értesíti közönségét, hogy egészségügyi problémák miatt változik a januárra meghirdetett műsorrend.
A hétfőn este fél 8-tól a Kisteremben műsorra tűzött CALIGULA helyett AZ ÖRDÖG PRÓBÁJA előadás lesz megtekinthető. A megváltott jegyek érvényesek az ÖRDÖG PRÓBÁJA előadásra, vagy visszaválthatóak.
William Shakespeare SZEGET SZEGGEL című színművének január 30-án, a Köteles Sámuel bérlet, míg 31-én a Kovács György bérlet keretében tervezett előadásai későbbi időpontban kerülnek műsorra. A megváltott jegyek később érvényesíthetők, vagy visszaválthatók.

 



január 23, 2015