• FM: 106,8 Mhz • 96 Mhz • 92,3 Mhz
  • AM: 1323 Khz • 1197 Khz • 1593 Khz
My Social Profile
Marosvásárhely, Romania
  • Valuta árfolyam

  • EUR4.9761 RON
  • USD4.6567 RON
  • GBP5.7878 RON
  • HUF1.2649 RON

Halasztások a sportban! Leáll a foci és a kosárbajnokság is!

A koronavírus-járvány miatt folytatódnak a megszorítások a sporteseményeken is, több bajnokságot, versenyt töröltek, halasztottak, vagy egyszerűen beszüntettek.

A Román Labdarúgó Szövetség ma délben bejelentette, hogy március 31-ig felfüggeszt minden labdarúgómérkőzést az ország területén. Ez azt jelenti, hogy az I. a II. és a III. Liga mérkőzéseit, valamint a megyei bajnokságok találkozóit sem játszák le.  Így elmarad a Sepsi-OSK vasárnapi találkozója az FC Hermannstadt ellen, valamint az FK Csíkszereda pénteki, Konstanca elleni mérkőzése is.

A határozat a női labdarúgásra és a teremfocira is érvényes.

Szombaton és vasárnap játszották volna a mérkőzéseket a futsal Román Kupa Final 4-ban. A házigazda, egyben szervező Csíkszeredai Imperial Wet bejelentette, későbbi időpontban rendezik a tornát.

Korábban az összes ifjúsági bajnokságokat, mérkőzéseket felfüggesztették.

Ideiglenesen felfüggesztették a román kosárlabdabajnokságokat is! A Román Kosárlabda Szövetség intézkedése is egyelőre március 31-ig szól!

Ez érinti a női bajnoki címvédő és kupagyőztes Sepsi-SIC-et, a kézdivásárhelyi KSE-t és marosvásárhelyi Sirius KK-t, a férfiaknál pedig a csíkszeredai és a marosvásárhelyi VSK-t is.

Ugyanígy döntött a hazai röplabda, illetve az autó és motorsportszövetség is.

A kézilabda-bajnokságokban különböző szabályozásokat vezettek be, a női másodosztályban amúgy is szünet van április negyedikéig, a férfiaknál pedig a klubokra bízták a döntést. Így elmarad a székelyudvarhelyi Szejke SK hétfőre szervezett segesvári bajnoki mérkőzése is!

Tegnap jelentették be, hogy nem folytatják az Ertse Liga idei küzdelmeit.  A párharcok állását és a szezon eredményeit szem előtt tartva az Erste Liga bajnokának megosztva az FTC-Telekomot és a Csíkszeredai Sportklubot tekintik, bronzérmeseinek pedig a Gyergyói HK-t és az UTE-t.

Az Erste Liga immár a hatodik élvonalbeli bajnokság Európában – az EBEL, az Extraliga, a DEL, a lengyel és a norvég pontvadászat után –, amely a járvány miatt kényszerűségből félbeszakad.

A magyar bajnokságot sem folytatják, ott is a Ferencváros kapta meg a bajnoki címet, itthon viszont a felnőtt jégkorongbajnokság összes mérkőzését zárt kapuk mögött rendezik, ugyanakkor minden utánpótlás bajnokságot felfüggesztettek.

Ionut Stroe sportminiszter egyébként ma arra szólította fel a hazai sportszövetségeket, hogy függesszenek fel minden bajnoki tevékenységet.

A magyar labdarúgó bajnokság mérkőzéseit mától meghatározatlan ideig zárt kapukkal rendezik.

Az eredeti időpontban, 2020. március 20–22. között Győrben, zárt kapuk mögött kerül sor a női olimpiai selejtezőtornára a veszélyhelyzet kihirdetése miatt. De zárt kapus lesz a román válogatottat érintő montenegrói, valamint a spanyolországi selejtezőtorna is.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) megvizsgálta a nemzetközi kupák májusi négyes döntőit, és alternatív dátumokat határozott meg arra az esetre, ha el kellene halasztani az eseményeket. A női Bajnokok Ligája budapesti final fourja tekintetében szeptemberi, a férfi Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjénél pedig augusztusi időpontot jelölt ki.

A Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) elhalasztotta a Fed-kupa budapesti, április közepére tervezett döntőjét.

A Magyar Vívószövetség (MVSZ) nem rendezi meg jövő héten a Gerevich–Kovács–Kárpáti férfi kardvilágkupát.

És elhalasztják a birkózók budapesti európai olimpiai kvalifikációs versenyét is.

A kanadai egészségügyi hatóság javaslatára törölték az eredetileg hétfőn rajtoló műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságot is.

A Nemzetközi Síszövetség (FIS) törölte a női alpesi világkupa-sorozat arei versenyeit, ezzel véget ért a szezon.

A gyorsasági Motoros világbajnokság argentin futamát sem bonyolítják le április 19-én, az argentin kormány korlátozó intézkedései miatt. Azt novemberben pótolhatják.

Elmarad az április 19-re tervezett bécsi maratoni futóverseny, amelyre 130 országból 45 ezer résztvevőt vártak.

A Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) hivatalos közleményben tudatta: a koronavírus-járvány miatt elmarad három világkupaverseny, egyben olimpiai selejtező is. Kettőt júniusi időpontra halasztottak, a stuttgartit törölték.

A Spanyol Labdarúgó-szövetség a Király-kupa, a francia a Liga kupa döntőjét halasztotta el áprilisról egy későbbi időpontra.

Spanyolországban is megjelent már a világszerte terjedő vírus. A Real Madrid ma közölte, az egyik kosárlabdázójának pozitív lett a tesztje.

A liga úgy döntött, legalább a következő két fordulót elhalasztja a spanyol első és másodosztályban.

Jelen állás szerint a topligák közül az olasz és a spanyol szünetel. Németországban és Franciaországban zárt kapus meccseket rendeznek, Angliában egyelőre nem született döntés.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a járvány miatt elhalasztotta éves kongresszusát, melyet június 5-én Etiópiában rendezett volna meg.

Az Európai Labdarúgó-szövetség március 17-én dönt arról, hogí folytatják-e a BL illetve El-t Az Európa-liga mai találkozóit – kettő kivételével, megrendezik. Korábban az UEFA a hivatalos honlapján már bejelentette, hogy a mára kiírt Sevilla–Roma és Internazionale–Getafe Európa-liga-mérkőzést nem rendezik meg. A Romát szállító repülőgépet nem engedték volna leszállni Spanyolországban, így az olasz klub el sem utazott a Sevilla elleni találkozóra, míg a Getafe elővigyázatosságból nem is akart elrepülni Milánóba, az Inter elleni párharc első mérkőzésének helyszínére.

A McLaren Racing csütörtökön hivatalos közleményben tudatta, hogy az istálló nem indul a Formula–1 hétvégi melbourne-i idénynyitóján, mert az egyik csapattag pozitív koronavírustesztet produkált.

Az NBA ma hajnalban a hivatalos honlapján bejelentette, hogy határozatlan ideig szünetel a bajnokság.

A bejelentés azután érkezett, hogy a játékvezetők közvetlenül a kezdés előtt beszüntették a Utah Jazz és az Oklahoma City Thunder összecsapását, nem sokkal később pedig kiderült, mi állt ennek a hátterében: a tengerentúli sajtó több forrásból is úgy értesült, hogy Rudy Gobert-nek, a Jazz 27 éves sztárjának pozitív lett a tesztje koronavírusra.


március 12, 2020