• FM: 106,8 Mhz • 96 Mhz • 92,3 Mhz
  • AM: 1323 Khz • 1197 Khz • 1593 Khz
My Social Profile
Marosvásárhely, Romania
  • Valuta árfolyam

  • EUR4.9765 RON
  • USD4.5960 RON
  • GBP5.8018 RON
  • HUF1.2891 RON

Buddhizmus nyugaton előadás

A marosvásárhelyi Gyémánt Út Buddhista baráti kőr figyelmükbe ajánlja és meghívja önöket valamint kedves közönségüket június 5.-én a BUDDHIZMUS NYUGATON című nyilvános előadására. Az előadás a Dózsa György út, 9. szám., I emeletén kerül megszervezésre (Hangyaépület), 19 órai kezdettel. (Kolozsváron 4, Kézdivásárhelyen 6.-án lesz nyilvános tanítás)

Tudnivalók:
Egy erdélyi turné keretein belül kap helyet a marosvásárhelyi előadás. Az említett körút 3 állomásos, és a végén, Zágonban lesz megszervezve egy meditációs hétvége. A turné állomásaira többen érkeznek külföldről, így kis karavánokat várunk Magyarországról és Németországból is.

Dietrich Rowek és Szilágyi Róbert buddhista tanítók előadásain vehetnek részt az érdeklődők. Az Erdélyi Turné 3 állomásán hallhatunk előadásokat, amelyek segítenek jobban megérteni a buddhista látásmódot, és arra is választ kapunk, hogy a nyugati világba miként jutottak el Buddha tanításai, és hogyan gyakorolhatjuk mindezt nyugati, modern környezetben.

Kolozsvár:
Láma Ole Nydahl tanítványa Szilágyi Róbert “Félelem nélküli halál” címmel tart előadást a halálról és újraszületésről buddhista szemmel. Az előadás egyben könyvbemutató is, ami Láma Ole Nydahl nemrég megjelent “Félelem nélküli halál” című könyvét mutatja be.

– Élő fordítás román nyelvre –

helyszín: Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány (Mikó/Clinicilor u. 18)
időpont: június 4., 19 óra
belepő: 10 ron / diák: 7 ron

Marosvásárhely:
Láma Ole Nydahl tanítványa Dietrich Rowek “Buddhizmus Nyugaton” címmel tart előadást arról, hogyan alkalmazható a modern nyugatiak számára a buddhista szemlélet.

– Élő fordítás magyar nyelvre –

helyszín: Dózsa György út, 9. szám, I.emelet
időpont: június 5., 19 óra
belepő: 5 ron

 

Kézdivásárhely:
Láma Ole Nydahl tanítványa Dietrich Rowek “Félelem nélkül élni és meghalni” címmel tart előadást a modern világban alkalmazott buddhista látásmódról.

– Élő fordítás magyar nyelvre –

helyszín: Vigadó Művelődési Ház
időpont: június 6., 19 óra
belepő: 5 ron
“A buddhizmus nem más, mint egészséges józan eszünkre hallgatni. Ennek legmeggyőzőbb bizonyítéka, hogy nem menekülünk az élet elől, hanem irányítjuk azt.” (Láma Ole Nydahl)

A Gyémánt Út Buddhizmusról.
A romániai Gyémánt Út Buddhista Közösség a Láma Ole Nydahl által alapított, a több, mint 600 meditációs központból álló hálózat része, amelynek a 17. Karmapa, Táje Dordzse a szellemi vezetője. Ezek a központok nem hierarchikus rendszerben működő intézmények, hanem olyan barátságon alapuló helyek, ahol az emberek megtanulhatnak meditálni, megoszthatják tapasztalataikat, együtt fejlődhetnek és aktívan részt vehetnek a közösség munkájában.

Láma Ole Nydahl és felesége, Hannah 1969-ben Nepálban találkoztak a 16. Karmapával, aki felkérte őket, hogy alapítsanak meditációs központokat a nyugati világban, biztosítsák a tanítások fennmaradását és tegyék azokat hozzáférhetővé az intelligens és önállóan gondolkodó emberek számára.

A marosvásárhelyi előadásra a belépő 5 RON, gyerekeknek, nyugdíjasoknak és a sajtó képviselőinek ingyenes természetesen.

További részletekért: www.budism.org
Kérdések és interjú kérések: mvhsangha@gmail.com valamint a 0749-904.296 telefonszámon.

 



június 4, 2014