• FM: 106,8 Mhz • 96 Mhz • 92,3 Mhz
  • AM: 1323 Khz • 1197 Khz • 1593 Khz
My Social Profile
Marosvásárhely, Romania
  • Valuta árfolyam

  • EUR4.9765 RON
  • USD4.6373 RON
  • GBP5.8018 RON
  • HUF1.2662 RON

Blatter nem indul, pénzzel dobálták

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöke, Sepp Blatter nem indul a következő elnökválasztáson – a FIFA-elöljáró ezt a tegnapi sajtótájékoztatóján jelentette be.

Hosszú ülést tartott tegnap a FIFA, amely a nap folyamán többek között arról is döntött, hogy 2016. február 26-án választanak új elnököt a szervezet élére.                  sepp_blatter-5

Az ülés utáni sajtótájékoztatón aztán a 79 éves svájci sportdiplomata bejelentette, hogy nem indul a választáson.

Mint ismert, Blatter június elején, pár nappal azután, hogy újraválasztották, lemondott elnöki tisztségéről, nem sokkal később azonban kiderült, hogy a tisztújító kongresszusig pozíciójában marad. Nemrég pedig arról szóltak a hírek, hogy ismét harcba száll az elnöki tisztségért.                                                                                                                                                    Fotó: Europress/AFP

A hat kontinentális konföderációból négy támogatná, hogy az Európai Labdarúgó-szövetséget (UEFA) vezető Michel Platini legyen a sportág nemzetközi szervezetének (FIFA) új elnöke.

Ezt hétfőn egy, az UEFA-hoz közeli forrás nyilatkozta, noha Platini eddig nem jelezte, hogy szándékában állna elindulni a svájci Joseph Blatter lemondása után megüresedett pozícióért.

A kontinentális szervezetek nem erősítették meg, hogy arra biztatnák tagországaikat, támogassák a 60 esztendős francia sportvezetőt a február 26-án sorra kerülő rendkívüli kongresszuson.

Az ötödik elnöki ciklusára megválasztott Blatter június 2-án, a zürichi tisztújító kongresszus előtt kirobbant korrupciós botrány következményeként mondott le az elnöki tisztségről – bár később megpróbált visszakozni és a Blick című svájci lapnak úgy nyilatkozott: nem mondott le, hanem a rendkívüli kongresszus rendelkezésére bocsátotta a mandátumát.

       A 79 éves svájci sportvezető éppen belekezdett volna a mondandójába, amikor a Lee Nelson álnéven fellépő humorista, Simon Brodkin lépett oda hozzá két hatalmas köteg – mint később kiderült, hamis – bankjeggyel, amit előbb átadott volna az elnöknek, ám amikor a biztonsági emberek – akiket Blatter hallhatóan nagyon hiányol az események közben – közbeléptek, az egyik marékkal Blatterre szórta a pénzt. Brodkin Észak-Korea delegáltjaként nevezte meg magát az akció közben, és meg kívánta venni a 2026-os labdarúgó világbajnokságot az országnak.

A svájci az akciót követően kivonult a teremből és csak akkor jött vissza, amikor feltakarították a hamis pénzt a médiaközpontban.

 


július 21, 2015