• FM: 106,8 Mhz • 96 Mhz • 92,3 Mhz
  • AM: 1323 Khz • 1197 Khz • 1593 Khz
My Social Profile
Marosvásárhely, Romania
  • Valuta árfolyam

  • EUR4.9764 RON
  • USD4.6500 RON
  • GBP5.8180 RON
  • HUF1.2774 RON
fotó: Kádár Zoltán

A leghosszabb után, a legrövidebb.

  1. NAP

A Gurul a Rádió 2016-os kiadásánál figyelembe vettük azt is, hogy immár tizenöt éve minden évben „gurulunk”.  Ez a személyigazolványunkban nem látszik, mert a születési évünk mindig ugyanaz, csak, ha elkezdünk számolni akkor hőkölünk vissza néha. Jómagam kereken a 30-ast ünnepeltem az elsőn, de kollégáim közül többen is már túl vannak az öt ikszen.  Sokszor bizonyítják, hogy a kor nem akadály, de a Gurul a Rádió sem egy versenyfutás…

Tehát a leghosszabb, 86 km-es szakasz után következett a legrövidebb, egy 29 km-es, amely Hármasfaluból Parajdig vezetett. De, mintha az időjárás ism utánunk alakult volna… Este esőben feküdtünk, reggel esőben ébredtünk és majdnem az indulásunkig esett.  Igaz, közben vagy kétszer, háromszor nekilendültünk, hogy pakoljunk, mert éppen akkor nem estett, de az újrazendülő égi áldás mindannyiszor visszafogott.

Későn indultunk el, de nagyon jól esett pihenni egyet egy halastó partján, nézve a ki-kiugráló halakat és az eget fürkészve.

Végül esőcsendben indultunk el, később enyhén szemerkélni kezdett, de már érződött az érkező lehülés.

Nem kellett sokat tekernünk, a mellettünk elzúgó gépkocsikból viszont sokan ránk dudáltak jelezve, hogy hallgatnak és figyelnek bennünket. Nagyon jól esett a biztatásuk.

Szovátán az egyik benzinkútnál „tankoltunk”, kacagtak is a kutasok és gratuláltak a kezdeményezésünkhöz. „-Hallgatom önöket, figyelem a Gurul a Rádiót!” –  mondta a fiatal pénztáros hölgy, meg is ajándékoztuk őt és a kutasokat egy kis reklámanyaggal.

Parajdon ¾ 3-kor várt Bokor Sándor polgármester és csapata, egy perccel a megbeszélt időpont után gurultunk be az önkormányzat udvarára.  A rövid köszöntő- és köszönőbeszéd után át is tekertünk az Áprily Lajos általános iskola számítástechnika termébe, hol ismét közel 100 diák várt bennünket. Modern digitális tábla, a táblára rákötött számítógép várt bennünket és megannyi kíváncsi gyermekszempár, akik csak úgy falták a kerékpártúránk élményeit. Természetesen szóba került az esésem is, figyelmeztetésül mondtam el a gyerekeknek az apró figyelmetlenség eredményét és megajándékoztuk a gyerekeket fényvisszaverő reklámcsíkkal. Az egyik fiatalember pedig bátran kiállt a többiek elé interjút adni. Egyáltalán nem volt lámpaláza, rá is csodálkoztam egy kicsit, de a bátorságáért egy Marosvásárhelyi Rádiós, tolltartós órát kapott cserébe ajándékként.

A mintegy egy órás bemutató után többen is jelezték, hogy követni, figyelni fogják a Gurul a Rádiót, ezek szerint újabb hallgatókat nyertünk.

A napot az önkormányzat és a Wellnes-fürdő ajándékaként egy majd másfél órás lazítással töltöttük. Nagyon jól esett a nedves, párás és hideg idő után.

Az estét pedig egy kis riói élménybeszámolóval zártuk, kollégáimnak mutattam néhány képet a Paralimpiáról és Rio de Janeiroról. Még tudtam volna mesélni… De megszívott a meleg sós víz és holnap is nap van, 60 km Ernyéig. Parajd – Szováta –Nyárádremete – Telek – Magyarpéterlaka – Körtvélyfája – Nagyernye az útvonalunk.

Találkozzunk személyesen!

 


október 6, 2016