• FM: 106,8 Mhz • 96 Mhz • 92,3 Mhz
  • AM: 1323 Khz • 1197 Khz • 1593 Khz
My Social Profile
Következő műsor

10:00 TÉRERŐ

Hallgasd Nézd
Most Adásban

LACHOBAHT - A ROMA KÖZÖSSÉG MŰSORA

Marosvásárhely, Romania
  • Valuta árfolyam

  • EUR4.9700 RON
  • USD4.5781 RON
  • GBP5.8914 RON
  • HUF1.2701 RON

24 órára különleges lakói lesznek a Marosvásárhelyi Állatkertnek

A Marosvásárhelyi Állatkert munkatársai értesítik látogatóikat, hogy december 9.-e déli 12:00 órától 24 órán keresztül a marosvásárhelyi állatkert zöld házának egy része zárva lesz a látogatók előtt. Különleges lakók fogják elfoglalni erre az időszakra a házat, akikről annyit árulunk el, hogy zseniálisak, rendkívül szorgalmasak, mindenevők, általában nappali életmódot folytatnak, de ez alkalommal éjjeli is tevékenyek lesznek. Nagyon fontosak nekik társaik, ezért is költöznek be az állatkertbe.

Kik ezek a különleges, rejtélyes lakók és miért költöznek be?

Számunkra nagyon fontos, hogy látogatóink, jól érezzék magukat nálunk, ezért véleményükre, javaslataikra odafigyelünk. Sokan panaszkodtak, hogy nem találtak meg egy bizonyos állatot az állatkertben, pedig éppen érte jöttek. Ugyanakkor fontos számunkra a környezettudatosság, nem akarunk térképeket nyomtatni, hogy aztán szétdobálva megtaláljuk. Ezért nagy örömünkre szolgált amikor nyáron meglátogatott a We Care We Grow Egyesület, és azzal a kérdéssel rukkoltak elő, hogy nem szeretnénk-e egy olyan telefonos alkalmazást, amely tartalmazzon egy interaktív térképet, sok érdekes információt az állatokról 3 nyelven, push-up értesítéseket, visszajelzéseket lehetővé tevő részt, online jegyvásárláshoz linket, meg sok más hihetetlenül hasznos funkciót.

Ezért közösen megszervezünk az állatkert területén, december 9.-én egy 24 órás hachathont, amikor közel 50 önkéntes programozó fog dolgozni a cél érdekében.

Az itt készülő telefonos alkalmazás ingyen elérhető és használható lesz minden látogató részére március 2.-a után, ugyanis szükség van 3 hónap tesztelési időszakra. Az Egyesület egy ajándékkal is készül az önkéntes résztvevők részére, ugyanis minden programozó ingyenes belépőt fog kapni az általuk szervezet, március 2.-án esedékes informatikusoknak szánt egynapos konferenciára, a Limitl3SS-re.

A hachathon ugyanakkor nemcsak témájában egyedi, hanem azért is, mert egy napig összefog több informatikai céget és mindkét marosvásárhelyi informatikát oktató egyetemét, hogy 24 órára együtt szolgálják a közösség érdekeit.

Az alkalmazás vázát elkészítették az egyesületet támogató marosvásárhelyi informatikai cég (3SS) alkalmazottai, így a résztvevők nem versenyként, hanem együttműködve fognak dolgozni és mindenki az általa választott, jól meghatározott részt fogja létrehozni, ami csak a többi társa által hozzáadott összetevő által válik egésszé. Így igazi csapatként fognak dolgozni. Ha valaki még szeretne jelentkezni önkéntesnek, kérjük, hogy az alábbi linkre kattintva https://www.limitl3ss.ro/hack4zoo jelezze részvételi szándékát.

Köszönjük eme különleges lakóinknak, a programozóknak, hogy fontos számukra az állatkert, és lehetővé teszik, hogy látogatók még több élménnyel gazdagodva távozhassanak.

Közlemény

A We Care We Grow Egyesület képviselője, Mester Ibolya volt a Jó reggelt, Erdély! vendége:



november 24, 2023