• FM: 106,8 Mhz • 96 Mhz • 92,3 Mhz
  • AM: 1323 Khz • 1197 Khz • 1593 Khz
My Social Profile
Marosvásárhely, Romania
  • Valuta árfolyam

  • EUR4.9761 RON
  • USD4.6567 RON
  • GBP5.7878 RON
  • HUF1.2649 RON
Fotó: Tamás Sándor Facebook oldaláról

Megalakult Kovászna megye tanácsa

Megalakult Kovászna megye tanácsa, amelynek élén negyedik mandátumát kezdte el Tamás Sándor. A járványhelyzet miatt zárt körű ülésen tette le az esküt az új testület, amelyben jelentős többséggel rendelkezik az RMDSZ ugyanis 22 képviselője van, amely mellett 3-3 tanácstagja van az Erdélyi Magyar Szövetségnek és a Nemzeti Liberális Pártnak és 2 képviselője a Szociáldemokrata Pártnak.

Székfoglaló beszédében Tamás Sándor kifejtette: Háromszéken letették a fenntartható fejlődés alapjait és a következő négy éves mandátum feladata, hogy működtetni tudják a székelyföldi gazdasági és kulturális erőteret és szavatolni tudják a székely identitás megélésének lehetőségét. A következő négy esztendő céljai között említette az egészségügyi ellátás fejlesztését a kórházak felszereltségének javítását de egészségügyi intézményekben uralkodó hangulatot is. Összeköttetést alakítanak ki Kovászna megye és az épülő brassói repülőtér között és szorgalmazzák a Háromszéken átvezető autópálya építését, fejlesztik a megyei úthálózatot és a szociális, gyerekvédelmi rendszert. „Maradok, aki voltam: a tettek embere, akinek fontos az adott szó és a csapatmunka. Biztonság, fejlődés, jövő – erre alapozunk”- összegzett az eskületételi ceremónián Tamás Sándor.

Új alelnöke lesz a háromszéki önkormányzatnak

Tamás Sándor tanácselnök híradónk kérdésére elmondta: részben változtatni szeretne csapatán ezért a mai tanácsülésen egyrészt az eddig is alelnökként dolgozó Henning Lászlót jelöli, ám Grüman Róbert helyébe Jakab István Barnát jelöli önkormányzati alelnöknek. Az RMDSZ szabályzata értelmében az önkormányzati alelnökök személyéről a Háromszéki Képviselők Tanácsa dönt a tanácselnök javaslata alapján, mondta Tamás Sándor, aki szerint online vagy telefonon konzultált a 97 tagú testülettel, amelynek többsége támogatta javaslatát, hogy Grüman Róbert helyét Jakab István Barna vegye át. A 29 éves repülőmérnök, a Brassó-Vidombáki Nemzetközi repülőtér építésének projektmenedzsere, korábban dolgozott a Blue Air légitársaságnál és Hollandiában a legnagyobb légi irányítóközpontban és 2017-ben egy tudományos dolgozatáért a brit Királyi Navigációs Intézet Michael Richey Érmével tüntette ki Fülöp herceg. Tamás Sándor elmondta: Grüman Róbertet a megyei tanács tagjaként a külügyi bizottság elnökének jelölik és a következő időszakban is folytatja a munkát Strasbourgban, ahol az Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusa önkormányzati bizottságának elnöke.

Marosvásárhelyi Rádió/Kovács Zsolt



október 22, 2020